L
KONTAKTINFO

POLAR PARK
N-9360 BARDU
NORWAY

+ 47 77 18 66 30
post@polarpark.no

w

Om Polar Park

Polar Park Arctic Wildlife Centre er verdens nordligste dyrepark.

02.04.201610:47 Polar Park

Polar Park er hjem til Nordens store rovdyr som bjørn, ulv og gaupe i tillegg til Nordens hjortedyr som hjort, elg, reinsdyr og moskus.

Polar Park er en opplevelses -og dyrepark i Bardu kommune i indre Troms. Den åpnet 18. juni 1994, og baserer seg på å vise fram dyr i sine naturlige omgivelser. 

Dette innebærer at hver art får mye plass å boltre seg på; med 1100 mål fordelt på bare 12 innhegninger har parken verdens største areal per dyr. Se her kart over området i "skog + landskap" 

Rohkunborri Nasjonalpark

Nasjonalparken ligger kun 12 km fra Polar Park som er informasjonspunkt for nasjonalparken. | Rohkunborri Nasjonalpark

Et besøk i villmarken.

Polar Park er mer enn en tradisjonell dyrepark. Vi legger stor vekt på dyrevelferd. Vi gir dyrene store områder for å skape en så naturlig som mulig situasjon for dyrene. Ved å ha store naturtro innhegninger får dyrene stimulert sine behov for aktivitet.

Vårt hovedmål er å skape en norsk villmarksopplevelse med de vakre omgivelsene av Nord Norges natur som en ramme rundt ditt besøk i Polar Park.

Vi anbefaler 3 gode måter å oppleve Polar Park: 

1. Bli med oss på vår gratis rovdyrguiding kl 13:00, her kan du se gaupe, ulv, bjørn på nært hold. Våre dyrepassere gir informasjon om dyrene mens du ser dyrene i sitt naturlige element. 

2. Reserver en egen guidet omvisning. På denne guidede turen får du være med rundt til alle rovdyrene og det er også inkludert spennende aktiviteter som ule med ulvene. Se prisen for en guidet tur utenom faste tider her.

3. Du kan også gå gjennom parken på egenhånd og oppleve dyrene utenom de guidede turene. Vi anbefaler at du tar med kikkert siden dyrene noen ganger kan ligge et stykke inn i innhegningen for å slappe av. En slik tur i vakre omgivelser er en fin måte å se litt av naturen i området for de som liker å gå og se seg rundt.

Hvis du kun har tid til et kort besøk anbefaler vi at du blir med på guiderunden med rovdyrene eller reserverer en guidet tur før du ankommer parken, fordi det kan være vanskelig å få sett alle dyrene på kort tid siden de har store områder som de benytter seg av.

Tilgjengelighet

Polar Park har åpen (nesten) hver dag gjennom hele året (se åpningstider) og ett vinterbesøk kan være vel så bra som ett sommerbesøk.

Når vinteren kommer og legger sitt hvite slør over de vakre omgivelsene fra oktober og fram til slutten av april, går parken inn i årstiden som gjenspeiles i navnet Polar Park. Vinterbesøk anbefales i høyeste grad da det er mulig å se dyrene i sin tykke vinterpels. På vinterstid er dyrene også mer aktiv på grunn av de lave temperaturene og fordi parringstiden til ulv og gaupe typisk faller mellom februar og april.

Polar Park – En familiepark

Foruten om å gå rundt i parken og oppleve dyrene er det mange andre tilbud man kan benytte seg av i parken i høysesongen. Barna’s foringsrunde, buldring, slack line eller zip line er noen eksempler. 

Mange velger å bli over flere dager da vi har en egen parkeringsplass for bobiler og campingvogner. Da får man tid over flere dager til å fiske i elven som renner rett gjennom parken eller grille ved grillplassene som er satt opp inne på parkens områder.

Hvis du føler mer for å nyte et godt måltid innendørs, kan du besøke vår koselige restaurant som er lokalisert ved inngangen til parken. Det er også mulig å reservere Tømmerhytta vår som kan huse opp til 45 gjester for middagsarrangementer. Tømmerhytta er innredet med stilfulle trebord og sitteplasser i form av benker dekket med reinsdyrskinn. I senter av Tømmerhytta har vi en bålplass som setter en ekstra prikk over i’en på opplevelsen. Her kan du nyte spesialbestilte middager og ett vidt tilbud av drikkevarer, alt etter smak og behag.

 

Relaterte artikler