Arctic Fox

Meet Rollo, Floki, Odin and Mano! These charming foxes came to us from Bremerhaven, Germany, in November 2019.

 • Scientific name: Vulpes lagopus
 • Geography: Fjellreven har en sirkumpolar utbredelse i alle arktiske tundrahabitater. Den reproduserer over tregrensen i fjellområder i Fennoskandia, på den arktiske tundra i Eurasia og Nord Amerika, Grønland, Island, Svalbard og andre arktiske øyer utenfor kystene av Sibir, Canada og Beringstredet.
 • Looks: Den har en kort snute og små avrundede ører. Den har mindre kroppsstørrelse enn sin nære slektning rødreven. Fjellreven skifter pels fra vinter til sommer, vinterpelsen er ekstremt tykk med tett underpels og lange dekkhår. Fjellreven finnes i to fargevarianter, hvit og blå. Hvitreven er ensfarget hvit om vinteren med unntak av noen mørke hår på haletuppen, mens sommerpelsen er gråbrun. Blåreven er ensfarget hele året, om vinteren er den mørkebrun til lys blågrå og om sommeren er den sjokoladebrun. Begge disse fargevarianter finnes på Svalbard, men den hvite er mest normal.
 • Biology: Paringstiden er fra slutten av februar til midten av april. Med en drektighetstid på 52-54 dager fødes valpene (2-10 stk, gjennomsnittlig 5-6 stk) i et hi i bakken eller i steinur mellom 1 mai og 15 juni.
  Nyfødte valper veier mellom 50-65 gram. Når de er 3-4 uker gammel kommer de ut av hiene. På Svalbard kan valpene foreta lange vandringer fra hiene når de er 8-10 uker gamle, hiene forlates i løpet av august.
  Fjellrevene blir kjønnsmodne i løpet av sitt første leveår, men få tisper får valper de to første leveårene.
 • Length: 55-60 cm lang, pluss en hale på rundt 28 cm.
 • Weight: Kan variere fra 2.5-5 kg.
 • Age: Gjennomsnittlig levealder på fjellrev er 3-4 år, i fangenskap kan de bli opp til 14 år.