Sist Oppdatert:mai 15, 2019

Bli med oss inn i rovdyrenes verden – lær hva du skal gjør om du møter på en bjørn, lær å lese spor etter bjørn, jerv, gaupe og ulv! Inngang er selvsagt gratis.

Hva kan du oppleve

Vet du hvor langt gaupen hopper, eller hvor fort bjørn løper? I vår interaktive rovdyrutstilling kan du lære alt om rovdyr i Norge, og teste ditt kunnskapsnivå.

Utendørs har vi en stor aktivitetspark hvor du kan utfordre deg selv i  hinderløype, teste dine kunnskaper om natur og rovdyr samt lære om dyrenes adferd gjennom installasjoner som bjørnehi, sprang og hoppestasjon, lasso kasting og gjenkjennelse av ulike spor som du selv er med på å lage.

Hvem vi er og hva vi gjør

Rovdyrsenteret er ett av tre Besøkssenter rovdyr i Norge og er samlokalisert med Polar Park. Vår oppgave er å formidle politisk nøytral, faglig basert kunnskap om de fire store rovdyrene i Norge – Bjørn, Ulv, Gaupe og Jerv, i tillegg til kongeørn.

ROVDYRSKOLEN – Tilbud for elever

Besøkssenteret disponerer en egen lavvo til undervisningsformål med kapasitet til 50 personer. Denne ligger midt i aktivitetsparken som er en naturlig utvidelse av rovdyrskolens klasserom. Elever engasjeres best når de får delta aktivt selv i undervisningen, ved å gjennomføre eksperimenter og når de selv kan ta på kranier, skjeletter og skinn, og når de får se dyrene på nært hold i parken.

Om det er ønskelig med et besøk i klasserommet så kan vi også tilrettelegge for dette med enkelte elementer fra utstillingen.

Ta kontakt for en samtale, så blir vi enige om hva som passer best for dere!

www.rovdyrsenter.no